Зустріч проектних команд українських університетів-партнерів проекту ERASMUS+ MASTIS

14.04.2016 19:34

12 квітня 2016 року на базі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця відбулися збори проектних команд українських університетів-членів консорціуму проекту MASTIS.

Проект MASTIS «Створення сучасної магістерської програми в галузі інформаційних систем» є міжнародним освітнім проектом, що фінансується Європейським Союзом у межах програми ERASMUS+.

 

Основна мета проекту полягає у покращенні магістерської програми в галузі інформаційних систем відповідно до вимог сучасного суспільства; у наближенні університетів до потреб роботодавців та до змін на світовому ринку праці та в освітньому просторі; у підвищенні здатності студентів до працевлаштування. В проекті беруть участь команди з 16 університетів з України, Черногорії, Федеративної Республіки Німеччини, Королівства Норвегії, Італійської Республіки, Литовської Республіки, Республіки Словенії, Королівства Швеції, Князівства Ліхтенштейну і Французьської Республіки, яка і координує даний проект. Проект є унікальним освітнім консорціумом, який базується на мережі університетів-членів ERCIS (Європейського центру досліджень в галузі інформаційних систем) і зразком співпраці між університетами та компаніями з різних частин Європи. У результаті реалізації проекту MASTIS буде розроблено та впроваджено в університетах-партнерах магістерську програму з інформаційних систем, яка буде створена за європейськими стандартами під керівництвом провідних французьких фахівців у цій сфері.

На зборах 12 квітня були присутні представники Міністерства освіти і науки України, Національного ERASMUS+ офісу, студенти, представники бізнесу, координатор проекту MASTIS професор університету Ліон 2 (Франція) Жан-Юг Шоша і професор Жюльєн Вельсан, представники українських університетів, що беруть участь в проекті, а саме Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Національного університету «Львівська політехніка», Вінницького національного технічного університету, Херсонського державного університету, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Збори були присвячені обговоренню профілю магістра з інформаційних систем, аналізу навчальних планів підготовки магістрів ІС в університетах-партнерах, плануванню діяльності за проектом. Крім того, представники Національного ERASMUS+ офісу здійснили моніторинг проекту в українській частині консорціуму, виявили «вузькі місця» та надали рекомендації щодо їх усунення.

MASTIS має амбіційну мету гармонізувати педагогічні підходи в ІТ-освіті з передовими практиками провідних університетів світу та ІТ-бізнесом. Досягнення цієї мети неможливе без активного залучення представників ІТ-компаній, саме тому з перших днів проекту проводилася робота щодо налагодження взаємовідносин з ними. Результатом такої роботи стало підписання на проектній зустрічі 12 квітня меморандуму про співпрацю між харківськими університетами-учасниками проекту MASTIS (ХНЕУ ім. С. Кузнеця та НТУ «ХПІ») та ІТ кластером Харкова, що об’єднує провідних харківських розробників програмного забезпечення.

Детальна інформація про проект MASTIS доступна за посиланням: https://mastis.pro

За інформацією ХНЕУ ім. Семена Кузнеця

—————

Назад