Семінар-практикум для вчителів початкової школи

15.03.2016 20:56

 

У межах проведення дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня на тему «Розумники» (Smart Kids) Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України, Інституту інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України, за підтримки компаній Microsoft Україна, Intel Україна та видавництва «Розумники» було проведено семінар-практикум для вчителів початкових класів.

У семінарі взяли участь понад 40 вчителів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів України, задіяних у Всеукраїнському проекті «Розумники»(SmartKids).

Науковий керівник проекту Світлана Литвинова, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, ознайомила учасників з особливостями реалізації проекту.

Вікторія Косик, начальник відділу цифрової освіти, фінансової грамотності та навичок підприємництва ІМЗО, зосередила увагу вчителів на сучасних тенденціях розвитку цифрової грамотності школярів початкових класів.

Олександр Кохан, директор видавництва «Розумники», розповів про впровадження новітніх технологій в освітній процес. Вікторія Євтушенко, директор з розвитку бізнесу локальних Партнерів в Україні та країнах СНД компанії IntelУкраїна, поділилася з учасниками планами розвитку проектів у 2016 році.

Із можливостями використання засобів та продуктів Місrоsoft в освітньому процесі ознайомив Роман Рудюк, керівник освітніх проектів компанії Місrоsoft Україна.

Питанням оцінювання електронних освітніх ресурсів з математики вчителями початкових класів був присвячений виступ Оксани Мельник, асистента наукового керівника проекту «Розумники»(SmartKids).

Також під час заходу пройшло обговорення методичних рекомендацій щодо використання технологій «SmartKids» у початковій школі.

Було проведено конкурс на кращий відеофрагмент уроку з використанням технологій «Smart Kids». Найкращим було визнано урок Наталії Романченко, вчителя початкових класів Луцької гімназії №4 ім. Модеста Левицького, яка отримала у подарунок міні-комп’ютер – ComputeStick.

Під час майстер-класу щодо інтеграції педагогічних ігор з іншими методами навчально-виховного процесу учасникам семінару було продемонстровано нові форми роботи з учнями початкових класів.

За інформацією Інститутом модернізації змісту освіти

—————

Назад