Професійний розвиток вчителів англійської мови з Кембриджським університетом

19.03.2016 20:00

16 березня в Києві та 17 березня в Одесі відбулася VII конференція з методики викладання англійської мови - Cambridge Day 2016. Освітній захід було організовано Екзаменаційним департаментом Кембриджського університету (Cambridge English Language Assessment), Видавництвом Кембриджського університету (Cambridge University Press) за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Конференція зібрала більше півтисячі учасників та стала важливою подією для всієї країни, адже на захід приїхали вчителі англійської мови зі всіх куточків України. Саме тут викладачі мали змогу отримати найновішу та найкориснішу інформацію для своєї професійної діяльності від досвідчених тренерів та експертів Cambridge English.

В цьому році на конференцію був запрошений експерт Екзаменаційного департаменту Кембриджського університету з Великої Британії Метью Сігал (Matthew Siegal).

Директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко зазначив, що на підтримку Указу Президента про оголошення 2016 року Роком англійської мови Міністерство проводить низку заходів, що покликані вдосконалити фахову майстерність викладачів англійської. «Ми високо цінуємо співпрацю з Кембриджським університетом та допомогу у розвитку професійної грамотності українських викладачів», ̶  підкреслив він.

Дарина Сіжук, консультант Cambridge English Language Assessment в Україні,  повідомила, що експерти приємно вражені активністю викладачів під час заходів, що проводяться представництвом. Тема міжнародного оцінювання рівня володіння англійської мови стає все більш актуальною в українському суспільстві, тому Екзаменаційний департамент Кембриджського університету намагається надати вчителям якомога більше практичної інформації, повідомити про останні тенденції у сфері міжнародного незалежного оцінювання, надати рекомендації для ефективної екзаменаційної підготовки. 

За інформацією МОН України

—————

Назад