Підсумки ХXXV Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови

01.04.2016 21:18

З 27 березня до 1 квітня Рівненщинагостинно приймала учасників ХXXV Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови та XXXIV Всеукраїнської учнівської олімпіади з іспанської мови.

У олімпіаді з англійської мови взяли участь 58 учнів 11 класу та 26 одинадцятикласників у олімпіаді з іспанської мови, а також учителі, члени журі з вищих та загальноосвітніх навчальних закладів України, волонтери Корпусу Миру США в Україні.

На святі закриття олімпіад з англійської та іспанської мов учасників привітали заступник голови Рівненської державної адміністрації Савчук О. І., перший заступник голови Рівненської обласної ради Драганчук М. М, начальник управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Таргонський Г. М. та головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Коваленко О. Я.

Учасники олімпіад виборювали право бути кращими, виконуючи завдання з аудіювання, читання, письма та усного мовлення, демонструючи глибокі знання з англійської та іспанської мов.

За підсумками компетентного журі, семеро старшокласників стали абсолютними переможцями двох олімпіад.

Серед знавців англійської мови першість вибороли: Зарева Юлія, Онуфрій Павло(Закарпатська область), Романова Марія (Рівненська область-Рівненський обласний ліцей), Сергієнко Єлизавета (Сумська область), Бондарчук  Юрій (Тернопільська область). А найкраще знають іспанську мову Діана Ардельян із Запорізької області та Анна Швець – з Київської. Усі учасники, що здобули першість у фіналі Всеукраїнських олімпіад мають можливість отримати додаткові бали до ЗНО та стипендію Президента України.

На олімпіаді панувала позитивна інтелектуальна атмосфера й усі залишились задоволеними не тільки організацією змагань, але й були приємно вражені доброзичливістю персоналу комунального закладу «Школа-інтернат  ІІ-ІІІ ступенів «Рівненський обласний ліцей» навчального закладу (директор Сосюк Н. В.), що розмістив учасників на час змагань.

Учні відвідали Рівненський обласний краєзнавчий музей, музей бурштину, виставку «Креативна книга».

Учасники та переможці олімпіади отримали подарунки від Асоціації іспаністів України та книги від видавництв «Express Publishing» і «Лінгвіст».

За інформацією управління освіти і науки Рівненської ОДА

—————

Назад