Новації ЗНО-2016: апробація аудіювання з іноземної мови

23.02.2016 20:26

«ЗНО справедливо вважається найуспішнішою реформою за весь час незалежності держави. Робота центру, забезпечення системи ЗНО користуються заслуженою довірою суспільства», – на цьому наголосила перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун під час відповіді на запитання депутатів з трибуни парламенту 19 лютого 2016 року.

Читайте також: Батьків запрошують стати офіційними спостерігачами під час проведення ЗНО

Як повідомила Інна Совсун, змінили фактично все керівництво УЦОЯО: директора і трьох його заступників. Восени 2015 року також було прийнято рішення про внесення змін до Закону «Про державний бюджет» і прийнято постанову Кабінету Міністрів про виділення додаткових 10 мільйонів гривень на забезпечення роботи УЦОЯО. Завдяки цим грошам було оновлено матеріально-технічну базу УЦОЯО та регіональних центрів оцінювання якості освіти, що не оновлювалась із 2009 року.

Інна Совсун наголосила, що через воєнно-політичний стан у країні було втрачено Донецький і Кримський регіональні центри оцінювання якості освіти. Їм на заміну з нуля створили регіональні центри у Слов’янську та Херсоні. У листопаді 2015 року було прийнято постанову про підвищення зарплат працівників УЦОЯО та регіональних центрів і це дало можливість вирішити питання кадрового забезпечення.

Читайте також: ЗНО-2016. Вебінар! 16 лютого з 15:00 на запитання онлайн відповідатимуть фахівці УЦОЯО

«На сьогодні ЗНО-2016 вийшло на нормальний план підготовки. Відповідно до затвердженого календарного плану, ми вкладаємось у визначені рамки», – зазначила Інна Совсун. 1 лютого 2016 року розпочалася реєстрація учасників ЗНО, на той момент уже була узгоджена та підготовлена нормативно-правова база, відновлене програмне забезпечення. Перший заступник міністра також повідомила, що новацією цього року стане апробація нового формату тестування з іноземних мов – тесту на аудіювання. Інна Совсун також зазначила, що вчителі, які беруть участь у проведенні ЗНО безпосередньо, також мають отримувати достойне матеріальне винагородження.

Повідомляє прес-служба МОН України

—————

Назад