Міжнародна програма FLL (FIRST LEGO League)

01.03.2016 20:48

У Києві діти-винахідники демонстрували інновації на Всеукраїнському науковому LEGO-турнірі

27 лютого 2016 року у Києві відбувся Перший Всеукраїнський науковий LEGO-турнір (FIRST  LEGO League), в якому взяли участь юні винахідники віком від 9 до 16 років. Діти презентували свої доробки: механізми для переробки пластикових стаканчиків, автономних роботів на гусеницях для патрулювання місцевості, пропонували нові методи утилізації батарейок. А переможцем FLL стала команда Newton's school з Технічної студії «Винахідник» міста Києва, яка запропонувала відправляти сміття у космос для знищення на Сонці за допомогою космічного ліфта та дронів.

Міжнародна програма FLL базується на двох принципах – зв'язок з реальним життям та дослідницький підхід, здатний розкрити творчий потенціал учнів. Учасники, використовуючи свою уяву та винахідливість, продемонстрували унікальних автономних роботів, призначених для виконання різноманітних місій. Для їх створення діти використовували LEGO-деталі, датчики, мотори. Також відбулась презентація дитячих стартапів на тему: «Сміття – це прихований скарб», які готували протягом останніх трьох місяців.

Організатор FIRST LEGO League Оксана Стоєцька зазначила, що головона мета FLL – навчання дітей шляхом залучення їх до вирішення актуальних питань через дослідницьку, проектну діяльність та командну співпрацю.

Під час заходу відбувся матч з робо футболу, робо перегонах, майстер-класи від технічної студії «Винахідник», під час яких діти мали змогу навчитися програмувати складних роботів, виконувати найпростіші математичні операції за допомогою конструктора.

Всього у заході взяли участь 35 команд з міст Львова, Києва, Харкова, Чернігова, Запоріжжя, Кіровограда, Кам’янець-Подільська, Вінниці, Святогорська, Золотоноші, Гельмязіва та Сміли. Всі діти отримали нагороди та подарунки, а переможці – запрошення до офісу IT-компанії MacPaw. Окрім того, одна з команд незабаром поїде до Сполучених Штатів Америки на Всесвітній чемпіонат FIRST LEGO League, де представить Україну серед  290 000 інших учасників з 80 країн світу.

За інформацією FIRST LEGO League в Україні

—————

Назад