Міжнародна конференція з методичних та психолого-педагогічних проблем викладання іноземних мов

25.04.2016 21:59

22 квітня 2016 року під егідою року англійської мови в Україні на факультеті іноземних мов Харківського національного університета імені Каразіна було проведено VIII Міжнародну науково-методичну конференцію «Методичні та психолого-педагогічні проблеми викладання іноземних мов на сучасному етапі: шляхи інтеграції школи та ВНЗ». Підготовкою до конференції цього року займалися дві кафедри факультету – кафедра методики та практики викладання іноземної мови та кафедра англійської мови. Конференція є спільним проектом з Харківською академією неперервної освіти, тож обов’язковою складовою роботи конференції є участь вчителів середніх навчальних закладів.

Виступи учасників пленарного засідання висвітили широкий спектр тем, пов’язаних із викладанням іноземних мов: навчання дітей дошкільного віку, творчий підхід у підготовці студентів-філологів, проблеми випускних іспитів з англійської мови для школярів, психологічні проблеми викладання, навчання учнів та студентів lifeskills (навичкам, необхідним для життя) та підготовка публікацій за європейськими стандартами.

Плідно працювали 5 секцій. Обговорювалися загальні проблеми навчання і контролю, питання професійної підготовки з іноземної мови та інтерактивні методики у викладанні іноземних мов. В рамках конференції працювало 4 майстер-класи, теми яких стосувалися використання інфографіків, шляхів підвищення рівня професійної компетенції вчителів та використання інноваційних технологій у навчанні іноземним мовам.

Конференція об’єднала 154 учасники з 8 країн – Україна, Білорусь, Росія, США, Перу, Нідерланди, Швейцарія, Німеччина. ВНЗ України представляли ХНУ імені В.Н. Каразіна, ХНПУ імені Г.С. Сковороди, Львівський політехнічний університет, Одеська національна академія харчових технологій, Донецький державний університет управління.

Організаційний комітет конференції висловлює глибоку подяку всім, хто взяв участь в організації конференції, роботі пленарного та секційних засідань і майстер-класів, взяв заочну участь в конференції та всім тим, завдяки кому конференція пройшла ефективно, успішно та душевно.

За інформацією ХНУ ім.Каразіна

—————

Назад